Metode de tratament al cancerului

Tehnic vorbind, nu exista o boala numita cancer, majoritatea conditiilor asociate cu acest termen fiind numite neoplasme maligne. Pentru simplitate, astfel incat si cei nefamiliarizati cu jargonul medical sa poata sa inteleaga fenomenul, se foloseste denumirea de cancer. Caracteristica primara a acestei boli e data de fenomenul de divizare necontrolata a unui grup de celule care au suferit mutatii la nivel de ADN. Grupul tinde sa se inmulteasca si sa creasca in dimensiune, ba chiar mai mult, se poate extinde si la organele adiacente, cauzand anomalii in functionarea fizologica normala a corpului.

Tratamentul carcinoamelor maligne depinde mult de stadiul in care a fost descoperita boala, precum si de dimensiunile tumorilor. De exemplu, carcinoamele in situ, cele care nu cresc in dimensiuni si nici nu invadeaza tesuturile adiacente, se trateaza cu radioterapie sau sunt pur si simplu tinute sub control, pe cand neoplasmele maligne mamare sau colice in stadii mai avansate pot fi tratate prin chimioterapie, radioterapie, excizie chirurgicala, precum si inhibare hormonala (de exemplu, in cancerul de san se poate apela la Nolvadex, care este un excelent blocator al estrogenului). In cazurile in care nu se mai poate face nimic, bolnavii de cancer primesc tratamente paliative, adica primesc ingrijiri astfel incat toate simptomele sa fie cat mai reduse cu putinta.

Exista si abordari holistice, homeopate si naturiste ale tratamentului oncologic, insa cel putin in cazul primelor doua, nu exista dovezi ca ar functiona. Mai mult, cei care incearca tratamente holistice si homeopate in detrimentul celor naturiste sau clasice, isi agraveaza starea, iar atunci cand in sfarsit ajung la spital, arareori mai exista solutii.

Tratamentele naturiste

Hippocrates spunea inca din urma cu peste 2000 de ani ca pentru orice boala exista si un tratament bazat pe plante. Si culmea, avea dreptate. Exista unele terapii cunoscute inca din urma cu 2 milenii (cancerul nu este o boala moderna), dintre care unele se folosesc si astazi, atat ca tratamente principale, cat si ca tratamente adjuvante. De exemplu, medicii chinezi stiau ca unele ciuperci locale, in combinatie cu anumite alimente (despre care s-a descoperit ulterior ca aveau continut mare in vitamina B si C), puteau tine sub control sau chiar inlatura tumorile.

Astfel s-a nascut produsul Tien Hsien, bazat pe ciupercile recoltate din regiunea Chang Bai din China. Avand proprietati antitumorale puternice, reprezinta unul dintre cele mai populare tratamente naturiste pentru cancer, mai ales ca printre efectele sale se numara si:

 • se detoxifica intregul corp;
 •    
 • repararea ADN-ului celular este stimulat;
 •    
 • se stimuleaza inhibarea angiogenezei, astfel incat tesuturile canceroase sa nu mai fie irigate cu sange;
 •    
 • mareste randamentul oxigenarii celulare;
 •    
 • are puternice efecte anti-inflamatoare, precum si imunomodulatoare;
 •    
 • are antioxidanti puternici, care inlatura radicalii liberi din corp;
 •    
 • omoara o multime de bacterii cu caracter patogen;

Tien Hsien actioneaza in mod pozitiv asupra acestei boli, dar numai daca se incepe tratamentul din timp, atunci cand tumorile sunt inca in faza incipienta. Spre deosebire de celelalte tratamente, terapia cu Tien Hsien nu are efecte secundare, ba chiar fortifica organismul, fortand cancerul sa intre in remisie sau chiar sa dispara definitiv.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu